Amazon ve Etsy Hakkında Çok Sorulan 11 Soru ve Cevap

6 dk

26 Eylül 2023

E-Ticaret
Etsy
Amazon

Amazon ve Etsy gibi pazar yerlerinde ticaret yapmak isteyen birçok insan nereden başlayacağını ve nasıl yapacağını bilemediği için pazar yerlerine girmekten çekiniyor. Konuyla ilgili internette yer alan pek çok bilgi de kafa karışıklığına yol açıyor. Bu sebeple, bu yazımızda Amazon ve Etsy gibi pazaryerleri hakkında hiçbir yerde bulamayacağınız soruları yanıtlayarak bu kafa karışıklığını gidermeyi amaçlıyoruz.

Amazon ve Etsy gibi pazar yerlerinde satış yapabilmek için en önemli konu doğru bilgiye ulaşmaktır. Yapacağınız herhangi bir hamle hesabınızın askıya alınmasına sebep olur.  Amazon’da hesabınızın askıya alınmaması, satışlarınızın kesintiye uğramaması ve doğru hamleler yapmak için Amazon’un prosedürlerini bilmeniz çok önemli. Amazon ve Etsy hakkında en çok merak edilen sorulara bakalım.



1- Amazon Hesabıma Başkasının Banka Hesabı Bağlanabilir Mi?

Bağlanamaz. Eğer bir kişi adına hesap açıldıysa, tüm banka hesapları bir kişi adına; şirket adına açıldıysa da şirketin adına süreç yürütülmelidir. Aksi hâlde Amazon hesabı riske atılmış olur ve hesabınız askıya alınır.

2- Amazon’da Tek Hesapla Birçok Ülkede Satış Yapılabilir Mi?

Evet. Bir şirket adına hesap açtıktan sonra birçok ülkede satış yapabilirsiniz. Hesap açıldığında direkt 13 ülkede de açılıyor zaten ancak bunun dışındaki ülkelerde satış yapmak için tek tek diğer ülkeleri açmak gerekiyor. Bununla birlikte ülkeden ülkeye değişen kimi gereklilikler var. Örneğin Almanya’da VAT kaydı gerekiyor. Bu anlamda satış yapmak istediğiniz ülkenin prosedürlerini incelemeniz yararınıza olacaktır.

3- E-Ticaret Yapmak İçin Ne Kadar Sermaye Gerekli?

 Bütçeniz sizin ne kadar kazanmayı hedeflediğinizle ilişkilidir. İş modelini doğru belirledikten sonra kısıtlı sermayeyle de başlanabilir. Örneğin bütçeniz çok kısıtlıysa Etsy’de mağaza açıp üreticiyle anlaşmanız, satış oldukça ürünleri göndermeniz ya da 50-100 tane ürünle arbitraj yapmanız mantıklıdır. Ancak bütçeniz yüksek ise Private Label iş modelini tercih edebilirsiniz.

4-Etsy’de Satış Yapmak İçin Şirket Kurmak Gerekir Mi?

Etsy satıcılardan şirket sahibi olmasını beklemiyor ancak gelirinizi yasal olarak beyan etmeniz ve verginizi vermeniz önem teşkil ediyor. Etsy’de satılabilecek ürünler arasında veri muafiyeti olanlar bulunuyor bu muafiyetleri araştırarak şirket açmadan satış yapabilirsiniz.

5-Marka Tescili Yapmak İçin Amazon’un Avukatlarını Kullanmanın Avantajı Nedir?

Amazon’un yönlendirdiği avukatlarla markanızı tescil etmenin en büyük avantajı sürecin oldukça hızlı ilerlemesi. Amerika’daki avukatlarla marka tescili yaptığınızda süreç 6 ile 9 ay arasında ilerlerken Amazon avukatlarıyla 2 ile 3 hafta içerisinde sonuçlanıyor.

6-Amazon’da Hiç Satmayan Bir Ürünü Marka Tescili Yaptırmadan Arbitrage Olarak Satmak Mümkün Mü?

Evet yapabilirsiniz ama iyi satmaya başlar ise marka tesciliniz olmadığı için listenize başka satıcılar kolaylıkla girebilir.

 7-Amazon’daki Bireysel Ile Profesyonel Satıcı Hesabı Arasındaki Fark Nedir?

Amazon’da iki tane üyelik var. Biri bireysel diğeri profesyonel satıcı hesabıdır. Bireysel üyelikte satış başı 1 dolar maliyeti varken profesyonel hesapta aylık 40 dolar maliyeti var. Bireysel satıcıların satıcı merkezli özelliklere sınırlı bir erişimi var. Profesyonel hesap ise birçok özelliğe erişim sağladığı gibi Amazon’dan gelirini artırmak ve marka oluşturmak isteyenler için daha uygun bir seçenektir.

8-Etsy’de Dropshipping Yapılır Mı?

Etsy’de dropshipping yapmak hesabınızın askıya alınmasına sebep olur. Bu sebeple Etsy’de dropshipping yapılamaz.

 9-Amazon’da Bir Hesapla Birden Fazla İş Modeli Yapılabilir Mi? Yoksa Ayrı Hesap Açmak Mı Gerekir?

Listelediğiniz ürünlerinize özel satış şeklini seçerek tek hesap ile birden fazla iş modeli yapabilirsiniz.

 10-Private Labela, İlk Etapta Amerika’da LLC Şirket Kurmadan Bireysel Olarak Başlanabilir Mi?

Bireysel olarak Private Label’a başlayabilirsiniz. Wise üzerinden paranızı Türkiye’ye çekebilirsiniz ancak gelir vergisini beyan etmeniz gerekmektedir.

11-Arbitrage Ürünlerin Ön Araştırması İçin Markaların Satışa İzin Verip Vermediğini Nasıl Öğrenebiliriz?

 Amazonda “Add a product” sekmesinden o ürünü yüklemeyi denediğinizde izin verilip verilmediğini anlayabilirsiniz. Ürün yüklemeye izin veriyorsa o andan sonra ürünleri temin aşamasına geçebilirsiniz.

Amazon ve Etsy gibi pazar yerleri, işlerinizi büyütmek ve kar oranınızı artırmak için oldukça elverişli alanlardır. Ancak burada satış yaparken önemli detayları da dikkatinizden kaçırmamanız gerekiyor. Bunun için Amazon ve Etsy uzmanlarından danışmanlık almanız süreci sizin adınıza oldukça kolaylaştıracaktır. Eğer siz de Amazon ve Etsy gibi pazar yerlerinde işlerinizi büyütmek istiyorsanız Rexven‘e katılarak pazaryerlerine ilişkin kapsamlı eğitimler alabilir, kamplara katılabilir, aklınıza takılan sorular için Amazon ve Etsy uzmanlarına danışabilirsiniz!

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo
The term 'Etsy' is a trademark of Etsy, Inc.
This application uses the Etsy API but is not endorsed or certified by Etsy.