Amazon'da Karlı Ürünler Bulmak İçin 5 İpucu

4 dk

26 Eylül 2023

E-Ticaret
Amazon




Amazon’da karlı ürünler bulabilmek için dikkat edilmesi gereken birtakım önemli noktalar vardır. Artık herkesin bildiği gibi Amazon, dünyanın en büyük şirketleri arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Amazon’un dünyanın en büyük e-ticaret pazar yeri olması; burayı üreticiler, girişimciler ve ticaret yapan kişiler için cezbedici hâle getiriyor.

Özellikle Türkiye gibi dolar kurunun ivmeli bir seyri olan ülkeler için e-ticaret alanı, karı maksimize etmenin alternatif bir yolu olarak görülüyor. Örneğin, 2022’nin ilk altı ayında Türkiye’nin e-ticaret hacmi, bir önceki senenin aynı dönemine oranla %116 artmış durumda. Bu veri, ülkemizde e-ticarete olan ilginin gün geçtikçe arttığına işaret ediyor. E-ticaretin önde gelen pazaryeri Amazon’un dünya çapındaki ihracat potansiyelini dikkate almakla birlikte burada rekabetin de oldukça güçlü olduğunun altını çizmek lazım.

Amazon’da karlı bir satış yapmanın ilk kurallarından biri karlı ürünleri bulmaktır. Peki bu pazaryerinde karlı ürünler bulmak için neler yapılmalı? Bu yazımızda vereceğimiz ipuçlarıyla Amazon'da karlı ürünlere hızlıca ulaşabileceksiniz. 

Mevcut potansiyel içerisinde akıllıca hamleler yapmak çok önemlidir. Dikkat edilmeyen her ayrıntı zarara yol açabildiği gibi göz önünde bulundurulan her bilgi de kar marjını artırabilir. Bu sebeple satışa başlamadan önce nitelikli bilgilere sahibi olmak, sizi rakiplerinizden birkaç adım önde olmanızı sağlayacaktır.

1- Amazon’da Arama Terimleri Kullanarak Ürünleri Filtreleme

Amazon’da karlı ürünler bulmak için filtrelerden yararlanın. Örneğin, ürünlerin fiyatını, kategorisini ve markasını belirleyin. Bu yöntem, ürünleri daha spesifik olarak bulmanıza yardımcı olur ve karlı ürünleri keşfetme şansınızı artırır.

2- İstikrarlı Müşteri Yorumlarını İnceleyerek Kaliteli Ürünler Bulma

Müşterilerin internet üzerinden satın alma motivasyonunu etkileyen en önemli faktörlerden birisi yorumlardır. Bir ürünü satın almayı düşünen potansiyel müşteriler, daha önce ürünü satın almış müşterilerin yorumlarını dikkate alır. Yorumların niteliğine göre satın alabilir ya da satın almaktan vazgeçebilir. Benzer şekilde siz de müşteri yorumlarını göz önünde bulundurarak istikrarlı ve olumlu yorumu ürünleri bulabilirsiniz.

3- Ürünlerin Satış Sırasını Kullanarak En Popüler Ürünleri Bulma

Amazon’da yer alan ürünlerin popülerliği satış sırasını etkiler. En popüler ürünleri bulmak için satış sırasına göre listelemeniz gerekiyor. Böylece en çok satan ürünler üst sırada çıkacak ve karlı olan ürünleri keşfetme şansınız artacaktır.

4- Amazon BSR Göstergesini Kullanarak Karlı Ürünleri Bulma

Amazon BSR yani Best Seller Rank, milyonlarca ürün kataloğundaki her ürünle ilgili saat başı veri sağlayarak sıralamasını gösteren numaradır. Ürünlerin en güncel satış hacmini yansıtır. Ancak BSR’nin saatlik hacmini yansıtması, sıralamada ciddi dalgalanmalar olduğu anlamına da gelmemektedir. Başka bir ifadeyle, BSR yalnızca mevcut satış verilerini yansıtmaz aynı zamanda geçmiş satış verilerini de yansıtır. Dolayısıyla ürünün BSR yani ‘En Çok Satanlar’ sıralamasındaki konumu, ürünün satışına ilişkin bir en net göstergelerinden biridir. Bu sebeple daha karlı ürünleri bulmak için düşük numaralı BSR’li ürünleri inceleyin.

5- Ürünlerin Maliyetlerini Ve Kar Marjlarını Araştırarak Karlı Ürünler Bulma

Amazon üzerinden ister kendi markanıza ait ürünlerinizin isterseniz de üreticilerden tedarik edeceğiniz ürünlerin satışını gerçekleştirin, ilk yapmanız gereken şeylerin başında elbette ürünlerin maliyetlerini ve kar marjlarını hesaplamak olacaktır. Ürün başına ne kadar kar edebileceğinizi, Amazon’un yapacağı kesintileri ve kargo maliyetlerini de mutlaka hesaba katın. Söz konusu hesapları yapabileceğiniz birçok yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımlar arasında Türkçe’ye çeviri yapan Emparazon eklentisiyle kar marjını otomatik olarak hesaplayabilirsiniz. Verilere dayalı iyi bir analizle karlı ürünlerin analizini daha sağlıklı yapabilirsiniz.

Dönemsel Olarak Değişkenlik Gösteren Ürün Talepleri

Amazon’da karlı ürünler bulmak için pazar araştırması yaptığınızda bazı ürünlerin dönemsel olarak satış eğilimlerinin yükseldiğini veya düştüğünü görürsünüz.  Dönemsel eğilimleri anlamak için Google Trends önemli bir kaynak olarak karşımıza çıkar. Ücretsiz bir araç olan Google Trends’e arama terimlerini yazdığınızda ürününün talebindeki iniş ve çıkışları görebilirsiniz. Bu grafiğin analizini çıkardığınızda bir ürünün satış eğilimlerinin düşüş ve artış gösterdiğini önceden tahmin edebilirsiniz.

Bir ürünün ağırlığı, boyutları, tipi gibi unsurlar kar marjını önemli ölçüde etkiler. Örneğin ağır eşyaların sevkiyat ücreti yüksek olduğu için karınızı düşürebilir. Doğru adımlar attığınızda ve istikrarlı, tutarlı bilgilere sahip olduğunuzda Amazon’da karlı ürünleri tespit edebilir, bu ürünlerin ticaretini yaparak cironuzu artırabilirsiniz.

Amazon’da satışlarınızı artıracak tüm detayları öğrenmek için ücretsiz Amazon eğitimi için linke tıklayın!

Benzer Yazılar

Tamamen ücretsiz olan bu strateji görüşmesi doğru ve güvenilir adımlarla e-ticarette başarıyı yakalamak isteyen kişiler içindir.

rexven-logo

Rexven üreticileri ve toptancıları, e-ticaret yapan veya yapmak isteyen girişimcileri, bunun yanında kargo, lojistik, ara depo, muhasebe gibi hizmet sağlayıcıları birleştiren bir platformdur.

rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
rexven-logo
iyzico-logo
troy-logo
mastercard-logo
visa-logo
The term 'Etsy' is a trademark of Etsy, Inc.
This application uses the Etsy API but is not endorsed or certified by Etsy.